Ελλάδα
Ταξίδια της τέχνης και του πολιτισμού...

Το Εθνικό Θέατρο και η Δραματική του Σχολή, σε συνεργασία με την Κίνηση Ανάπηρων Καλλιτεχνών, διοργανώνει τη Δευτέρα 11 Δεκεμβρίου στις 12:00, στη Σκηνή «Νίκος Κούρκουλος», ένα προπαρασκευαστικό εργαστήριο θεωρητικής προσέγγισης και εναρκτήριο του διαλόγου για τη διαδικασία εισαγωγής και συνεκπαίδευσης υποψήφιων ανάπηρων σπουδαστών στις Ανώτερες Σχολές Δραματικής Τέχνης.

Τελευταία φορά που συνάντησα την Φωτεινή Βελεσιώτου ήταν στο τέλος Αυγούστου λίγο πριν παρουσιάσει στο Θέατρο Βράχων συναυλία αφιερωμένη στις μούσες του ρεμπέτικου.

Εγκαινιάζεται το Σάββατο 9 Δεκεμβρίου 2017 στο Μουσείο Τσιτσάνη η ομαδική εικαστική έκθεση με τίτλο: "Rebetiκa" (διάρκεια: 9 - 17 Δεκεμβρίου).

Τα Τρίκαλα αποτελούν… μονόδρομο τα φετινά Χριστούγεννα για όλους τους λάτρεις του μηχανοκίνητου αθλητισμού, αλλά και για όσους, μικρούς και μεγάλους, θέλουν να μυηθούν από κοντά στη μαγεία της μηχανοκίνησης. 

Tην εγγραφή του Ρεμπέτικου στον Αντιπροσωπευτικό Κατάλογο της Άυλης Πολιτιστικής Κληρονομιάς της Ανθρωπότητας ενέκρινε η Διακυβερνητική Επιτροπή της Σύμβασης για τη Διαφύλαξη της Άυλης Πολιτιστικής Κληρονομιάς (UNESCO, 2003) στη 12η ετήσια συνεδρίασή της,

Γιατί χάθηκαν οι δεινόσευροι; Ποιο ήταν το κοσμικό φαινόμενο που οδήγησε τους τρεις μάγους στο Χριστό; Ποια είναι τα πιο βίαια φαινόμενα του ηλιακού συστήματος;