Επικαιρότητα
Τα νέα στο μικροσκόπιο...

Η δημιουργία μιας σχολικής εφημερίδας αποτελεί πάντα μια εξαιρετικά δημιουργική δραστηριότητα στο σχολείο που μπορεί να ενισχύσει τον γραπτό λόγο, την κριτική σκέψη αλλά και να προάγει τη διερευνητική μάθηση στους μαθητές, αναδεικνύει την ομαδικότητα και τη συνεργατικότητα, πέρα από το «τυπικό» πρόγραμμα του σχολείου.

Η πλειοψηφία των μαθητών που πέρασε από τα θρανία, «ασχολήθηκε» με την «έκδοση» μια εφημερίδας σχολικής. 

«Η Εφημεριδούλα» που παρουσιάζει σήμερα το www.artkarditsa.gr, μας «γυρίζει» στο 1966! Οι μαθητές της ΣΤ’ τάξης του 1ου Δημοτικού Σχολείου Σοφάδων, επιμελήθηκαν το φύλλο αυτό που ήταν το δεύτερο κατά σειρά, άλλων που ακολούθησαν.
Η «εφημεριδούλα» κυκλοφόρησε στις 26 Νοεμβρίου και τα θέματα που φιλοξενούσε είναι χαρακτηριστικά της εποχής…
Πρόκειται για ένα πολύτιμο ντοκουμέντο που βρίσκεται στα γραφεία των Γενικών Αρχείων του Κράτους (γραφείο Καρδίτσας), προέρχεται από την συλλογή αρχείων του Παναγιώτη Νάνου και δημοσιεύτηκε ωε «Τεκμήριο του μήνα» το Σεπτέμβριο του 2016.
Το «τεκμήριο του μήνα» είναι ένα μεμονωμένο τεκμήριο (έγγραφο, φωτογραφία, χάρτης ή βίντεο ή άλλο) που τα Γ.Α.Κ. Καρδίτσας αναρτούν για ένα μήνα στον ιστότοπό τους. Μπορεί να προέρχεται τόσο από τις παλιές συλλογές των Γ.Α.Κ. Καρδίτσας, όσο και από τα μόλις εισαχθέντα στην υπηρεσία αρχεία και μπορεί να σχετίζεται με ένα έργο, μια γιορτή, ένα γεγονός, μια ιδέα...
Σκοπός του «τεκμηρίου του μήνα» είναι να λειτουργήσει ως μία ακόμη ενίσχυση της μνήμης, γνωριμίας με την ιστορία και, ταυτόχρονα, να προβάλει τα αρχεία και τις συλλογές των Γ.Α.Κ. Καρδίτσας.

tekmhrio1 gak

tekmhrio2 gak

 

Pin It